Oogmigraine – Wat is het en wat is de oorzaak

AllesOverZicht.nl vrouw bij de oogdokter - oogmigraine

Bron: AllesOverZicht.nl vrouw bij de oogdokter

Wat is oogmigraine?

De symptomen en triggers van oogmigraine.

Oogmigraine, ook bekend als optische migraine, oculaire migraine en retinale migraine is een veel voorkomende vorm van migraine die vaak pijnloos is, maar het kan ook zeer pijnlijk zijn.

Oogmigraine symptomen kunnen visuele problemen, zoals een ‘aura’ bevatten. Dit is een wit knipperend licht dat in het gezichtsveld te zien is.

Daarnaast kunnen ook andere visuele stoornissen ontstaan zoals een scotoom of kleine blinde vlek in het zicht. Dit kan al dan niet gepaard gaan met hoofdpijn.

Andere oogmigraine symptomen zijn flikkerende lampjes rond de scotoom, of een zigzaggende lijn in de dode hoek. Sommige mensen kunnen aan één kant van het hoofd een kloppende pijn ervaren terwijl anderen enkel een verstoord zicht ervaren. Oogmigraine staat bekend om zijn zicht storingen en kan totale blindheid bij een oog met zich meebrengen.

 

Wat is de oorzaak van oogmigraine aanvallen?

Zelfs als tijdens een oogmigraine geen pijn wordt ervaren, blijven de redenen voor de aanval hetzelfde. Hetzij: de ontsteking van de bloedvaten en zenuwen rondom de hersenen die de bloedstroom veranderen – die bijdragen tot visuele migraine symptomen.

Oogmigraine-aanvallen kunnen vanaf een aantal seconden tot een half uur aanhouden.

De visuele stoornissen die een persoon ervaart kunnen zeer storend en vaak desoriënterend zijn. Er is echter geen duurzame of permanente schade aan het oog. Hoewel dit het geval is, zou iemand die een oogmigraine ervaart altijd naar een arts moeten omdat er andere omstandigheden kunnen spelen die visuele stoornissen kunnen veroorzaken.

Gevaren.

Sinds iemand die een migraine aanval ervaart een aanzienlijke visuele handicap kan oplopen, is het raadzaam om bewust te zijn van wat er bij een aanval komt kijken.

Neem daarom voorzorgsmaatregelen om uw veiligheid te waarborgen. Dit is met name van belang bij het autorijden, het oversteken van de weg of het gebruik van zware machines. Het is altijd het beste om te stoppen met wat je doet, totdat de aanval voorbij is. Vooral omdat sommige mensen tijdelijk blind kunnen worden aan één oog.

Oorzaak van oogmigraine?

Ondanks veel medisch onderzoek en technologische vooruitgang is de oorzaak van oog migraine nog onbekend. Het is wel bekend dat er bepaalde triggers zijn voor diverse vormen van migraine waaronder oogmigraine.

Dergelijke triggers zijn, stress, vermoeidheid, alcohol en roken. Ook sommige voedingsmiddelen kunnen leiden tot een aanval, zoals; cafeïne, kaas, chocolade en citrusvruchten. Zelfs bepaalde geuren, zoals parfum kunnen tot een aanval leiden. Knipperende of flikkerende lichten

kunnen ook leiden tot een aanval.

Dagboek bijhouden

Om deze bovengenoemde redenen is het de moeite waard om een dagboek bij te houden als je met frequente migraine aanvallen ervaart. Schrijf telkens op wanneer u een aanval krijgt en wat er is gebeurd of wat je hebt gegeten voordat zo’n aanval begint. Dit kan zeer nuttig zijn in het herkennen en beperken van uw oogmigraine aanvallen.

Oog oefeningen

Een manier om de herhaling van oogmigraine te minimaliseren is door oog oefeningen te doen. Dit is vooral handig voor degenen die veel detail werk doen of veel tijd doorbrengen op de computer. Rol uw ogen op en neer en dan van links naar rechts. Dit helpt om de spieren in de ogen te strekken.

Als oogmigraine aanvallen zelden worden ervaren kan medicatie niet worden voorgeschreven. Als u echter, ernstige pijn bij de aanvallen ervaart, zijn veel goede pijnstillers, die specifiek voor migrainepijn zijn, wellicht een oplossing. Maar raadpleeg altijd eerst uw huisarts.

Verhelpen

Veel mensen die een migraine aanval ervaren beseffen niet dat het een vorm van migraine is, vooral als ze de pijnen die wordt geassocieerd met migraine niet ervaren. Gelukkig, zijn oculaire migraines meestal onschuldig. Rusten en wachten totdat de symptomen zijn verstreken is vaak de enige oplossing.

Over de auteur: And now I would like to invite you to visit www.AHealthInfo.com for FREE Instant Access to more information on MIGRAINE RELIEF This could be the help you need.

 Article Source: What Is a Ocular Migraine? The Symptoms and Triggers Of Ocular Migraine

mooi & gezond algemeen

Leave a Reply